Лекар от Казанлък започна от днес тридневна гладна стачка заради кризата в общинското здравеопазване. По този начин акушер-гинекологът д-р Захари Стойчев подкрепя и искането на медицинските специалисти за по - достойно заплащане. Това е втора гладна стачка за него - през 2010 година той протестира срещу несъстоялата се здравна реформа.

Казанлък

Д-р Захари Стойчев започна гладната стачка веднага след нощното си дежурство. Той призова за по - добро финансиране в здравеопазването.

д-р Захари Стойчев: Районите като Казанлък и по-малките общини ще останат без болници,което означава болните за да получат квалифицирана медицинска помощ да пътуват по 50,70 някъде и 100 км за да стигнат до там.
Лекар от Казанлък започна гладна стачка заради кризата в здравеопазването

Лекар от Казанлък започна гладна стачка заради кризата в здравеопазването

Лекар от Казанлък започна тридневна гладна стачка заради кризата в общинското здравеопазване. По този начин акушер-гинекологът д-р Захари Стойчев изк...

Д-р Стойчев е категоричен,че ако не се предприемат спешни мерки ,ще има и тежка кадрова криза в здравеопазването.

д-р Захари Стойчев: Основния състав,който крепи болницата и не само при нас е така и в цялата страна това са пенсионерите,които продължават да работят,поради ниските пенсии,които взимат.

Въпреки тридневната гладната стачка, медикът ще продължи да ходи на работа като е сменил дежурствата си с по-леки - вместо по 12 часа, по 6 часа. Д-р Стойчев е на 73 години и работи като лекар от 42, а в ръцете му са проплакали хиляди бебета.