Лекари и медицински сестри от Университетската болница „Канев” в Русе излязоха на протест заради неизплатени допълнителни възнаграждения по клинични пътеки. Те заявиха, че се притесняват за бъдещето си като медицински кадри и настояха ръководството на здравното заведение да промени начина си на управление.

Русе

В обедната си почивка под прозорците на ръководството на болницата лекари и медицински сестри от всички отделения поискаха да им бъдат изплатени допълнителните възнаграждения, които са заработили по клинични пътеки за месец май.

Д-р Ивайло Йорданов: Предният път забавиха заплатите, сега режат ДМС. Реално ние работим, а не получаваме адекватно възнаграждение.

Лекарите твърдят, че администрацията в болницата е с раздут щат, а в същото време операционните сестри са само осем.

Д-р Стефан Йовчев: Трябва да са двойно поне. Те са от операция в операция, те изнемогват.

Директорът на Регионалната здравноосигурителна каса в Русе заяви, че парите по клинични пътеки са преведени на Университетската болница в срок.

Калоян Копчев – директор на Регионална здравноосигурителна каса – Русе: Драма няма в Касата!

От ръководството на болницата са категорични, че този месец медиците няма да получат допълнителни възнаграждения, а целта е да се гарантира финансовата стабилност на здравното заведение за следващите два месеца.

Д-р Йосиф Новаков – зам.-председател на Борда на директорите на УМБАЛ – Русе: Когато балансът не позволява финансова стабилност, ние нямаме право да разпределяме ДМС.

Ръководството на болницата е категорично, че през следващите месеци, при добри финансови показатели обаче, не е изключено медиците да получат допълнителни възнаграждения.

Лекари в Русе искат повече болнични легла за висококвалифицирани дейности

Лекари в Русе искат повече болнични легла за висококвалифицирани дейности

Със 150 по-малко са болничните легла заложени в Националната здравна карта за русенска област в сравнение с предложението на лечебните заведения. Засе...