НОВИНИ

Лекари от цялата страна на протест срещу насилието

Лекари от цялата страна излязоха на протест срещу насилието и агресията към техни колеги. Реакцията идва след като баща на новородено нападна лекарката, изродила детето му, тъй като отказала да му даде плацентата на бебето.

bnt avatar logo
от Снимки: БТА
15:44, 07.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
Още
лекари цялата страна протест насилието

В един и същи час лекари от столични болници излязоха за 15 минути пред лечебните заведения, за да поискат справедлив процес за нападателя на д-р Гогова и да призоват за мерки срещу насилието върху медици.

Лекари от Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Велико Търново също се включиха в протеста. Медиците днес носят лентички с надпис "не на насилието в здравеопазването".

д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ "Шейново": Протестът ни е граждански, нашата позиция е гражданска. Това, което искаме, е един справедлив процес.
Нели Хаджиева, акушерка в II САГБАЛ "Шейново": По 12-часови дежурства, тук даваме всичко от себе си и такова отношение... Няма обяснение, недопустимо е, невъзможно. Жената да му изроди детето и той така да се отблагодари - това няма никакво обяснение.
д-р Иванка Янкова, неонатолог в II САГБАЛ "Шейново": Въпреки това ще продължим да работим, защото такава ни е работата. Пациентите са си пациенти, няма значение какви са близките им.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на операта „Атила“ от Джузепе Верди във Варна
Премиера на операта „Атила“ от Джузепе Верди във Варна
Лидерите на Г-20 се срещат в Хамбург (СНИМКИ)
Лидерите на Г-20 се срещат в Хамбург (СНИМКИ)