НОВИНИ

Лекари от ямболската болница излязоха на протест

На протест против насилието и агресията срещу лекари излязоха медиците от ямболската болница. Те настояват правоохранителните органи да си свършат работата, за да има възмездие при инциденти и обществото да разбере, че не може повече да се шири агресията срещу тези, които лекуват.

bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 02.02.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Повод за протеста е поредният случай, при който мъж е заплашил с нож лекари от Спешното отделение и е счупил стъклото на Хирургичното отделение, защото според него медиците не оказали адекватна медицинска помощ на приятелката му. От полицията още вечерта са съставили акт за нарушаване на обществения ред и случаят е предаден в прокуратурата. Най-потърпевши са от Спешното отделение, където инцидентите са много често.

Д-р Андонова, специализант по гастроентерология: "Реално нямаме охрана, която може да ни защити в такива случаи."
Д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ „СВ. Пантелеймон": "Нашата болница е павилионен тип със 17 сгради и с 32 декара двор, не е възможно във всяко едно отделение да има охранител или полицай, затова са поставени тези сигнализационни системи."
Д-р Яръмова, гастроентеролог: "Нека пациентите да разберат, че ние винаги сме 24 часа на разположение, на тяхно разположение, а не да ни нападат."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев е разговарял с Реджеп Ердоган
Президентът Радев е разговарял с Реджеп Ердоган
ЦИК ще обяви обществената поръчка за машини за гласуване
ЦИК ще обяви обществената поръчка за машини за гласуване