НОВИНИ

Лекарите, на които вярваме...

Стратегия за управление на болниците и за заплатите на работещите в здравеопазването ще бъде разработена до края на годината, съобщи здравният министър Николай Петров. Той присъства на ежегодната церемония по награждаване на "Лекарите, на които вярваме". Те са посочени от читателите на в-к "24 часа". Наградени бяха трима млади и трима опитни лекари. Състоя се и дебат по актуални теми на българското здравеопазване, определени от анкета на вестника.

Мина Петрова
от Мина Петрова
22:27, 27.06.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
лекарите вярваме

"Лекарите, на които вярваме" е инициатива, която се провежда за 7-ма поредна година. Шестте награди бяха връчени на лекари, спечелили признанието и благодарността на своите пациенти.

Д-р Христо Шивачев, шеф на Клиниката за детска хирургия, "Пирогов": "Това е признание и доверие, както на мен, така и на целия екип, с който работим за усилията, които полагаме и за работата, която вършим."
Д-р Евтимия Средкова, онколог: "Това е най-голямата награда за един лекар - доверието на неговите пациенти."

На церемонията присъства министърът на здравеопазването, проф. Николай Петров. Той отговори на въпроси на читателите на вестника,гласували в анкета кои са 10-те най-сериозни въпроса в здравеопазването. Една от най-дискутираните теми беше тази за ниските заплати на медиците.

Проф. Николай Петров, министър на здравеопазването: "Като говорим за заплащане в сектор здравеопазване, имам обещание от финансовия министър, че ще помогнат методически, за да изготвим стратегия, която трябва да изготвим за управление на болниците, собственост на държавата. Ще има и такава стратегия по отношение формирането на работните заплати."

Министърът поясни, че срокът за представяне на бъдещата стратегия е до края на годината. И още - до 2020 година ще бъдат предвидени над 83 млн. евро за подпомагане на реформите в Спешна помощ. Очаква се в този срок да бъдат изградени още спешни центрове в страната, с по-добро оборудване и с повече линейки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Свищов отбелязаха 140 години от Освобождението на града
В Свищов отбелязаха 140 години от Освобождението на града
В Референдум: Готова ли е страната ни за членство в еврозоната?
В "Референдум": Готова ли е страната ни за членство в еврозоната?