НОВИНИ

​Лекарите от болница "Шейново" на протест след поредния случай на агресия

Лекарите от АГ болница "Шейново" протестират днес срещу насилието над колегата им д-р Албена Гагова. Тя беше зверски пребита по време на работа. Протестът се подкрепя и от лекари от другите болници в столицата, както и от Българския лекарски съюз и пациенти.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
06:52, 04.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Лекарката е била в безсъзнание повече от 20 минути. Носът ѝ е счупен, има и разкъсване на горната устна. Побойникът Владимир Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда, за което може да влезе в затвора за период от една до пет години. Разследването по случая продължава.


Инцидентът с доктор Гагова не е единичен случай, казват лекарите, които днес символично протестират.

БНТ: Вие чувствате ли се в опасност тук в болницата, където е работното ви място?

- Естествено, по-скоро дали съм се чувствала досега в безопасност.На мен ми се е случвало да бъда заплашвана, била съм в ромски квартали посещавала съм адреси, не е имало никога физическо посегателство, никога.

Медиците са готови да покажат, че е недопустимо подобно отношение към колеги и към професионалисти на работното им място.

д-р Мишел Шоайб - акушер-гинеколог: Срещу над лекарите, медицинските лица, над учителите, над децата, над полицаите. Този символичен протест, чрез него искаме тези лица, които се разхождат свободно по улиците сред нас, които се чувстват безнаказани да бъдат прибрани, където са си им местата.

Лекарите от болница "Шейново" получиха декларации за подкрепа от останалите здравни заведения. През целия ден те ще бъдат на работното си място с протестни лентички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП ще гласува номинацията на Мария Габриел за еврокомисар
ЕП ще гласува номинацията на Мария Габриел за еврокомисар
Румен Радев е призован като свидетел по делото срещу бившия военен министър
Румен Радев е призован като свидетел по делото срещу бившия военен министър