НОВИНИ

Леонардо ди Каприо благодари на папа Франциск на италиански език

Актьорът Леонардо ди Каприо благодари на папа Франциск на италиански език за това, че е бил приет от него и обсъди със Светия отец въпроси, засягащи околната среда, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
19:35, 28.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още
леонардо каприо благодари папа франциск италиански език

"Ваше Светейшество, благодаря ви, че ме приехте на тази частна аудиенция", заяви холивудската на звезда на италиански език, след като пристигна във Ватикана и целуна папския пръстен.

По-късно Ди Каприо продължи разговора на английски, като подари на папа Франциск албум с творби на холандския художник от 15 век Йеронимус Бош и му показа репродукцията на картината на Бош "Градината на земните удоволствия", която е била окачена над неговото креватче като малък. На триптиха са изобразени Адам и Ева, пренаселен пейзаж с много фигури и изглед към ада.

"Като малък не осъзнавах какво означаваше всичко това, изтъкна Ди Каприо. Но през детските ми очи виждах една пренаселена планета и тъмните небеса, които днес осъзнавам, че символизират всичко онова, което се случва с околната среда".

Енцикликата "Хвала Тебе" на папа Франциск за околната среда, публикувана на 18 юни миналата година, беше приветствана възторжено от екоактивистите, припомня агенцията.

След това на папата беше връчен плик с чек от фондацията на Леонардо ди Каприо, който Светият отец да използва за благотворителна дейност, "близка до сърцето му".

Леонардо ди Каприо, номиниран за "Оскар" за ролята си във филма "Завръщането", е дългогодишен поддръжник на каузи за опазване на околната среда. През 1998 г. актьорът учреди фондация, носеща негово име, чрез която подкрепя редица инициативи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха дело за побой на лекар
Отложиха дело за побой на лекар
Стрелба с боен пистолет по жилищен блок в столицата
Стрелба с боен пистолет по жилищен блок в столицата