НОВИНИ

Дългият път на Леонардо ди Каприо до Оскар-а

Нощта на Оскарите сбъдна най-накрая мечтата на Леонардо ди Каприо и феновете му. Актьорът получи дълго чаканата статуетка за ролята си във филма "Завръщането". Не липсват коментари, че всъщност наградата е за цялостно творчество. Дългият път на Лео към Оскар-а ,очаквано предизвика силен отзвук в социалните мрежи.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:36, 29.02.2016
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Шест номинации и цели 14 години трябваха на Ди Каприо, за да получи мечтания Оскар. Първата му номинация е през 94-та, за поддържаща роля в "Защо тъгува Гилбърт Грейп?". Поредицата от разочарования следва с номинации за филмите "Авиаторът", "Кървав диамант", "Вълкът от Уолстрийт". Въпреки успешната си кариера, 41-годишният актьор все се разминаваше с престижното отличие. До снощи. 88-мата церемония се оказа щастливата нощ за Лео.

Не благодарностите, а един призив беше акцентът в речта на Ди Каприо:

Леонардо ди Каприо, актьор
"Завръщане" е филм за връзката между човека и природата. Всички видяхме, че 2015-та беше най-топлата година в историята. Наложи се да преместим локацията на снимките, защото трудно намерихме сняг. Климатичните промени са факт и се случват сега. Това е най-голямата заплаха, пред която е изправено човечеството и ние трябва с общи усилия да работим за решаване на този проблем. Нека не приемаме планетата си за даденост. Аз със сигурност не приемам тази нощ за даденост. Благодаря ви!

Оскарът на Лео очаквано предизвика светкавична реакция по целия свят, включително и стотици шеговити колажи и клипчета. Потребителите на туитър пък са коментирали новината с рекордните 440 хиляди съобщения в минута. Факт, след който смело можем да твърдим, че макар и Оскарът дълго да се изплъзваше на Лео, то снощи той "открадна" шоуто и беше звездата на вечерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигранти се опитаха да нахлуят в Македония
Мигранти се опитаха да нахлуят в Македония
​Световната премиера на „24 часа”  в програмата на София Филм Фест​
​Световната премиера на „24 часа” в програмата на София Филм Фест​