НОВИНИ

Леонардо Ди Каприо спечели "Златен глобус" за най-добра мъжка роля в драма

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд раздаде наградите "Златен глобус". Водещ на церемония в Бевърли Хилс беше британският комик Рики Джървейс

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:42, 11.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Големите печеливши ленти тази година са "Завръщането" и "Марсианецът", отличени с наградите за най-добър филм съответно в категориите за драма и за комедия или мюзикъл.

В допълнение към това режисьорът на "Завръщането" Алехандо Иняриту прибави към богатата си колекция от награди и "Златен глобус" за режисура, а изпълнителят на главната роля Леонардо Ди Каприо грабна статуетката за най-добра мъжка роля в драма. В категорията за комедия или мюзикъл същата награда пък взе колегата му Мат Деймън за превъплъщението си в "Марсианецът".

В категориите за главна женска роля наградите бяха присъдени на Бри Ларсън и Дженифър Лоурънс за представянията си съответно в "Стая" за драма и "Джой" за комедия или мюзикъл.

Статуетките за поддържащи роли пък отидоха при Кейт Уинслет от филма "Стив Джобс", който взе наградата и за сценарий, и при Силвестър Сталоун за седмото му превъплъщение като Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион".

Ветеранът Енио Мориконе пък спечели приза за саундтрак за работата си по "Омразната осморка" на Куентин Тарантино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зелена светлина: Скакалец-робот
Зелена светлина: Скакалец-робот
Папа Франциск издава първата си книга
Папа Франциск издава първата си книга