НОВИНИ

Летището в Брюксел е изгубило десетки милиони евро заради атентата

Летище "Завентем" е на загуба от 80-90 милиона евро в резултат от атентата на 22 март, съобщи ръководството на аерогарата.Заради затварянето на летището за две седмици потокът от пътници е намалял с близо 30 на сто спрямо същия период на миналата година. За тримесечието спадът се изчислява на 5,3 на сто.

bnt avatar logo
от БТА
10:59, 12.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
летището брюксел изгубило десетки милиони евро заради атентата

Директорът на летището Арно Фейст и белгийският министър на търговията Питер де Крем днес са на посещение в Канада, съобщават местни медии. Посещението им е свързано с опитите за разширяване на възможностите за туризъм между двете държави и нови инвестиции.

Ръководството на аерогарата отчита, че пътниците все по-трудно решават да летят от Брюксел и става все по-сложно авиокомпаниите да бъдат убедени да започнат работа на "Завентем" или да останат, ако вече имат полети до летището. Това се дължи както на атентата, така и на постоянните неуредици - вчера хамалите от едно от дружествата за наземно обслужване обявиха стачка. Исканията им бяха свързани с изплащането на суми за извършена извънредна дейност в дните след атентата.

Снощи преговорите със синдикатите са завършили успешно, но дирекцията на летището се опасява, че скоро "лодката може да се обърне". Заради стачката много пътници се наложи да пътуват без багаж, а други чакаха часове, за да получат куфарите си от пристигащите полети.
Дни след като работата на "Завентем" бе възобновена през април, стачка обявиха ръководителите на въздушното движение. Техните претенции бяха свързани с пенсионната реформа, почивките и заплащането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Епъл е най-скъпата марка в света според Форбс
Епъл е най-скъпата марка в света според Форбс
Новооткрита картина на Рембранд изложена в музей в САЩ
Новооткрита картина на Рембранд изложена в музей в САЩ