НОВИНИ

Летището в Бургас отвори за полети малко след 12 часа

Самолет на авиокомпания Travel Service е излязъл от писта при кацане на летището в Бургас тази сутрин. Машината е изпълнявала чартърен полет от чешкия град Бърно. Няма пострадали пътници. Инцидентът затвори летището, а всички самолети бяха пренасочвани към Варна.

bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 18.07.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

На борда на самолета е имало 178 пътници и 6 души екипаж. При аварийното кацане пилотите са действали много професионално и хладнокръвно, казаха от контролната кула. Те са успели да спрат самолета в края на мократа писта, а предната му част е навлязла в тревата. Пасажерите и екипажа веднага бяха евакуирани.

Милица Пенкова, наземна стюардеса: Пътниците бяха живи и здрави, всички слязоха спокойно на собствен ход, бяха сравнително млади, семейства с деца, абсолютно никакви, никакви наранявания нямаха пътниците, аз бях лично на самолета, дори бяха в съвсем нормално настроение, снимаха се.

Самолетът беше изтеглен на безопасно разстояние, а комисия проверява хидравличните системи, като една от вероятните причини за инцидента е отказ на спирачките. Заради въведената отмяна на полети на летището се образуваха големи опашки от пътници, които чакаха да излетят.

Лесли и Йън от Австралия: Не знаем причините, мислим, че е имало буря. Но всички са много заети. Ще бъдем щастливи, ако излетим днес.
Шанън от Англия: От два часа сме тук, от нашата туристическа фирма ни казаха, че летището е затворено и трябва да чакаме.
Дагрун от Норвегия: Разбрахме, че е имало инцидент със самолет. Никой нищо не ни казва. Чакаме.

Полетите бяха възобновени малко след 12 часа. През летните месеци бургаското летище обработва над 150 полета на ден, а днес по разписание тук ще кацнат и отлетят 236 самолета. Отменени са само три полета на една от нискотарифните авиокомпании.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди туристи остават блокирани по ръкавите на Халкидики
Хиляди туристи остават блокирани по ръкавите на Халкидики
5 години след атентата на летище Сарафово
5 години след атентата на летище "Сарафово"