Международното летище в Хонконг се връща към нормален режим на работа. Заради протест вчера всички полети бяха отменени.

След хаоса и десетки блокирани пасажери, летищните власти в Хонконг подновиха регистрирането на пътници и багажи, а полетите постепенно се подновяват. Вчерашната протестна акция на летището, в която по данни на полицията са участвали около пет хиляди души, създадоха затруднения за много туристи или пътуващи по бизнес хора.

Кери Дикинсън, пасажер от Южна Африка: За трети път се опитвам да се махна оттук. Малко е грубо багажът ти да е на една страни, ти - на друга. Не беше забавно. Не мисля, че отново ще пътувам до Хонконг.

Заради протеста вчера бяха отменени повече от 150 полета на едно от най-големите и натоварени летища в света.

Кристина Клаликова, пасажер от Словакия: Да, полетът ми беше отменен и аз не знаех нищо. Научих, че всички полети в понеделник са били отменени. После видях, че моя полет се подготвя за изпълнение, дойдох на летището, но чакам вече седми час.

В Хонконг имат готовност за отлагане на полети и днес.

Главният администратор Кари Лам заяви, че е нарушено върховенството на закона и ще отнеме дълго време за възстановяването на автономния център.

Общественото недоволство в Хонконг беше провокирано от законопроект, който ще позволи екстрадиране в Китай. Протестиращите настояват за демократични реформи.