Поглед към модните тенденции този сезон. Свободни кройки, естествени материи и слънчеви цветове. Това са част от модните тенденции за лятото тази година. Актуални за сезона са практичните тоалети, които само с промяна на няколко детайла могат да променят цялостната визия на дамите.

Ако не искаме да останем незабелязани през лятото, трябва да заложим на бохо стила. Той предполага свободни и феерични кройки с по-пищни аксесоари.

Полина Петрова - дизайнер: В същия момент е много характерен минимализмът с неговите семпли и изчистени кройки, които могат да се съчетаят с малки геометрични бижута.

Предпочитани през този сезон са естествените материи като лен, памук и коприна. А модерната палитра от цветове е голяма:

Полина Петрова - дизайнер: "Жълтото, синьото, тюркоазено, коралът е много актуален, розовият цвят, флорални мотиви и животинските принтове".

Полина Петрова се занимава с моден дизайн от над 13 години и наблюдава промяна в стила на българката. Напоследък тя става все по-смела, но запазва практичността си в избора си на тоалети.

Полина Петрова - дизайнер: "Българската вече става много смела в избора си на кройки, по-смели цветове и хубавото е, че вече тя това го внася и в ежедневието си, освен за повод".

През лятото офис стилът и вечерната визия могат да вървят ръка за ръка. Достатъчно е да изберем семпла рокля в актуалните цветове с по-затворено деколте за работния ден. Вечерта е достатъчно да добавим няколко аксесоара за парти визия - по-бляскави бижута, малка чанта, а практичните равни обувки да сменим с високи токчета.