НОВИНИ

Либерман не подкрепя Нетаняху или Ганц за поста премиер

Бившият министър на отбраната на Израел Авигдор Либерман заяви, че няма да подкрепи нито Беняамин Нетаняху, нито Бени Ганц за министър-председател след изборите миналата седмица.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:43, 22.09.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света
либерман подкрепя нетаняху ганц поста премиер

Либерман, който реално би могъл да има решаваща роля при сформирането на правителство, направи това изявление по повод започналите при президента на страната Реувен Ривлин консултации с политическите партии във връзка с подкрепата им за потенциален министър-председател и сформиране на ново правителство.

Светската националистическа партия на Либерман „Нашият дом Израел” спечели 8 места в 120-местния парламент.

Либерман настоява за правителство за единство между неговата партия, дясната Ликуд на Бенямин Нетаняху и центристката „Синьо и бяло” на Бени Ганц.

Той се обяви против връщането на Нетаняху като министър-председател заради готовността му за коалиция с ултрарелигиозните партии, които искат да наложат религиозни закони върху светското население в страната.

По отношение на Ганц Либерман се опасява, че е възможно да постигне споразумение с религиозните партии или с арабските партии в Израел, които определя като „врагове”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Есента идва с приятни температури и слънце
Есента идва с приятни температури и слънце
Арестуваха мигранти в Атина, представящи се за волейболен отбор
Арестуваха мигранти в Атина, представящи се за волейболен отбор