НОВИНИ

Либия обвини Арабската лига в двойни стандарти

Пратеникът на признатото от световната организация либийско правителство на националното споразумение (ПНС) в Арабската лига обвини блока в "двойни стандарти" относно конфликта, обхванал Либия, съобщи в. „Сабах“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:38, 01.01.2020
Чете се за: 00:33 мин.
По света
либия обвини арабската лига двойни стандарти

Представителят на ПНС Салех Шамахи осъди това, което нарече "най-несправедливо отношение“ от Арабската лига на морското споразумение между Либия и Турция.

Изказвайки се на среща на постоянни представители на общоарабската организация в Кайро, той каза, че Либия призовала Арабската лига да преразгледа позицията си по отношение на агресията, насочена срещу Триполи от либийския военачалник Халифа Хафтар, но блокът не е отговорил.

"Арабската лига прилага двоен стандарт. Тя не направи нищо, когато ние (ПНС) свикахме спешна среща при стартирането на агресията на Хафтар", заяви Шамахи на срещата, която се проведе по искане на Египет.

Той добави, че двойните стандарти тласкат ПНС да преразгледа смисъла от престоя си в организацията, поставяйки под въпрос ролята на Арабската лига и доколко организацията е представителна за арабите.

Шамахи също посочи подписването на две сделки между Анкара и признатото от ООН ПНС на 27 ноември в пакт, очертаващ военното сътрудничество, както и морските граници на двете страни в Източното Средиземноморие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата удари по ръката жена, която го сграбчи нахално
Папата удари по ръката жена, която го сграбчи нахално
Мъж е задържан заради тежката катастрофа в Хасково с петима ранени
Мъж е задържан заради тежката катастрофа в Хасково с петима ранени