Либийският танкер "БАДР", който от средата на декември вече плава с името "БДИН" и е под панамски флаг, вече седмица е на рейд на пристанище Бургас.

Бургас

Заради нередовни документи и сертификати Морската администрация нареди - той да остане на котва, докато се прегледа от специалисти заради евентуално замърсяване и докато приключи досъдебното производство разпоредено от Окръжната прокуратура. Плавателният съд е обект на междуфирмени спорове между българска и либийска компании, за стари задължения в размер на близо 10 млн. долара. Регионалният координационен център на Гранична полиция в Бургас контролира всички плавателни съдове в района на Черно море и води денонощно наблюдение на трафика.

гл. инсп. Ивайло Николов, началник на Регионалния координационен център на Гранична полиция-Бургас: Към момента нямаме нарушения на морските пространства." „2Кораба беше задържан на 15 януари от Морска администрация. В момента се намира на 4 км. от брега, на 4-а котвена стоянка на рейд Бургас. От тогава корабът се наблюдава непрекъснато." „4 От както корабът е задържан, той не е напускал това място и постоянно се наблюдава.
Върнаха либийския танкер в пристанище Бургас

Върнаха либийския танкер в пристанище Бургас

Заради опасност от екокатастрофа либийският танкер „Бадр", който от средата на декември вече плава с името „Бдин" и е под панамски флаг, тази сутрин б...