НОВИНИ

Личен мотив стои зад убийството в Слънчев бряг, заподозреният е арестуван

Вече са ясни мотивите за показния разстрел на един от големите собственици на казина в Слънчев бряг. Снощи Коста Николов е бил застрелян в автомобила си, а 22-годишна жена е тежко ранена и е с опасност за живота. Става дума за личен мотив.Заподозреният е служител на Николов и е бил в любовни отношения с простреляната. Той е задържан при опит да напусне страната на граничния пункт ,,Лесово“.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:30, 03.06.2018
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Бързата реакция на разследващите полицаи, вещи лица и прокурори позволиха само 5 часа след стрелбата извършителят да бъде арестуван. Стрелецът е притежавал законно оръжието и е бил служител на застреляния хазартен бос. Момичето, станало причина за кървавата драма, е постъпило на работа в едно от казината на Коста Миджурина преди няколко месеца.

гл. комисар Младен Маринов: Става въпрос за ревност и такива взаимоотношения неизяснени-лични взаимоотношения, които са довели до това тежко престъпление. По случая имаме загинал мъж на 54 години и пострадало момиче, което е в тежко състояние в Бургас в болницата. Снощи и правиха лекарска интервенция-операция, но все още нейното състояние е тежко.
;

Днес на мястото на стрелбата все още личаха кървавите следи, а експертиза ще установява дали е стреляно със законно притежаваното оръжие.

Коста Николов-Миджурина е в хазартния бизнес и още в далечната 1991 година прави първата игрална зала в Слънчев бряг. Притежава игрални зали в Несебър, Слънчев бряг, Бургас и бутиков хотел в родния си град Нова Загора. Според запознати се занимавал и с лихварство.

Според прокуратурата стрелбата снощи ще бъде наказана най-строго.

Георги Чинев, окръжен прокурор: Квалифицирано убийство и опит за убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.
;

От държавното дружество са категорични, че този инцидент няма да попречи на сезона, а мерките за ред и безопасност включват контролни пунктове на входовете на курорта, както и засилено видеонаблюдение.

Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД: Курортът разполага с над 400 камери, които обхващат доста голяма част от курортния комплекс. Надграждаме системата за видеонаблюдение, подменяме също така техническите параметри на камерите.

Няколко от тези камери в района на стрелбата са дали и информация за стрелеца и са улеснили полицаите в разследването. Утре в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание с всички служби, които имат отношение към сигурността на летния туристически сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция е била крайната цел на задържаните мигранти на българската граница
Франция е била крайната цел на задържаните мигранти на българската граница
Германски полицай е прострелял мъж в Берлин
Германски полицай е прострелял мъж в Берлин