НОВИНИ

Лични лекари от Враца откриха дежурен спешен кабинет

Конфликт между болницата във Враца и личните лекари предизвика създаването на нова форма за обслужване на пациентите. Тъй като от Спешното отделение обявиха прекомерна натовареност на персонала и финансови загуби, джипитата решиха да открият дежурен кабинет, който ще поеме част от работата на спешните медици.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:21, 03.01.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

390 хиляди лева загуби за първите девет месеца на годината е натрупало Спешното приемно отделение, отчетоха от ръководството на болницата. Според анализа това се дължи най-вече на пациенти, които не правели разлика между влошено и животозастрашаващо състояние. Затова от съюза на общопрактукуващите лекари възстановяват някогашния дежурен кабинет.

д-р Емил Миленков, семеен лекар: Ние не сме алтернатива на спешното отделение, просто искаме малко да облекчим потока към колегите от спешното, защото за едно високо кръвно, за температатура, ангина, ухапване от кърлеж или нещо подобно, да чакаш няколко часа, и за пациента не е добре, и за персонала.

Хората посрещат с надежда новината за дежурния кабинет.

- Той ще е денонощен и това е много хубава идея.

- Личния лекар предпочитам, особена сега при грипа.

- Няма болница да не е натоварено, кой с крак, кой с температура, кой с главоболие, всеки идва в спешното.

Семейните лекари обаче уточниха, че досегашните 11 стотинки на пациент, които плащаха на Спешното отделение, вече ще се пренасочат към медиците в дежурния кабинет. Засега към него са се включили 22 джипита, чиито пациенти ще заплащат само традиционната такса.

д-р Емил Миленков, семеен лекар: За другите пациенти тепърва ще се решава как ще процедираме, но съгласете се, че безплатен труд няма.

Дежурният кабинет започва работа на 2 януари в най-големия жилищен квартал на Враца – "Дъбника", и ще приема пациенти от 20 часа вечерта до 8 сутринта и във всички празнични и почивни дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-висока такса за вход в пещерата Магурата край Белоградчик
По-висока такса за вход в пещерата "Магурата" край Белоградчик
Прощаваме се с колегата Гасан Насър
Прощаваме се с колегата Гасан Насър