Лидерите от Европейския съюз не можаха да се разберат снощи за най-високите позиции в европейските институции. Те ще се срещнат отново на 30 юни на извънредна среща на върха. Премиерът Бойко Борисов също е в Брюксел. От там той коментира и намаляването на партийните субсидии.

Разговорите за топ номинациите продължиха повече от четири часа, но не се увенчаха с успех. В 2 часа през нощта Доналд Туск обяви, че няма мнозинство за никоя от кандидатурите.

Доналд Туск - председател на Европейския съвет: Ще се срещнем отново на 30 юни. Междувременно аз ще продължа консултациите, включително с Европейския парламент.

Преди срещата премиерът Бориков защити намаляването на партийните субсидии за българските партии като каза, че 2,5 млн. българи са го поискали.

Бойко Борисов - министър-председател: Преди две години цялата предизборна кампания на президента Радев мина на фона на субсидиите и референдума за един лев на глас. Нали помните или ви е къса паметта. И тогава управляващите в наше лице бяха бити всеки ден, че едва ли не те са виновни.

Борисов се извини на коалиционните си партньори, че не е имал време да обсъжда предложението за намаляване на субсидиите с тях и каза, че ще го направи като се върне в България.

Европейските лидери обсъждат ръководните постове в институциите на ЕС

Европейските лидери обсъждат ръководните постове в институциите на ЕС

Лидерите на държавите от Европейския съюз заседават и в този час в Брюксел в опит да постигнат съгласие - кой ще наследи Жан-Клод Юнкер като председат...