НОВИНИ

Лидерите на ГЕРБ и БСП потвърдиха, че коалиция между тях е невъзможна

Бойко Борисов и Корнелия Нинова разговаряха по-малко от половин час днес следобед в парламента по теми, по които трябва да бъде договорена национална политика.

лидерите герб бсп потвърдиха коалиция тях невъзможна
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 11.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Срещата беше по покана на лидера на ГЕРБ. След разговора, Бойко Борисов заяви, че могат да намерят общи теми с БСП по въпросите, свързани с българското председателство на Евросъюза, сигурността и родното производство, за да работи нормално държавата в следващите месеци и години.

Корнелия Нинова заяви, че по темите, свързани с председателството и с националната сигурност трябва да се търси съгласие между всички политически сили в парламента и решенията да се вземат в залата. И Борисов, и Нинова отново заявиха, че е изключено да са партньори във властта.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Държа да кажа, че нито ние, нито те някога и по някакъв повод сме говорили за коалиция. Предложих на г-жа Нинова в знак на уважение към добрия им резултат тя да приеме председателското място в парламента, тя отказа, тъй като счита, че ще бъдат твърда опозиция.
Корнелия Нинова - председател на БСП: Моля да се спрат внушения и спекулации, че е възможна коалиция управленска обща между ГЕРБ и БСП. За нас това не е възможно по 2 причини - първата разминаването в програмите ни и втората - ние се заявихме като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и един милион българи ни последваха за тази промяна. не е възможно, няма начин, няма как да предадем тези хора.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата проверява решението на КЕВР и за цената на газа
Прокуратурата проверява решението на КЕВР и за цената на газа
Г-7: Не може да има военно решение на сирийската криза
Г-7: Не може да има военно решение на сирийската криза