НОВИНИ

Лидерите от ЕС се вдъхновиха за дебати след разходка с кораб по Дунав

Европейските лидери, събрали се днес в словашката столица Братислава, за да обсъдят бъдещето на ЕС, си подариха кратка разходка с кораб по емблематичната река Дунав, за да се вдъхновят за дебатите.

bnt avatar logo
от БТА
18:52, 16.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света
лидерите вдъхновиха дебати разходка кораб дунав

По обед държавните и правителствени ръководители напуснаха внушителната сграда на Братиславската крепост за двучасово плаване по реката.

"Дунав на практика свързва цяла Европа", изтъкна домакинът на неофициалната среща на върха - словашкият премиер Роберт Фицо, обяснявайки защо тази разходка е включена в програмата.

Участниците в срещата плаваха с наетия за случая луксозен круизен кораб "Регина Данубия" ("Кралицата на Дунав"), дълъг 70 и широк 11 метра, и с капацитет 400 пътници. Корабът беше придружен от флотилия от катери на словашките служби за сигурност, а заради срещата районът беше затворен за няколко часа за всякакви други плавателни съдове.

"Досега срещата в Братислава е откровен разговор за възможностите за напредък на ЕС. Ние се намираме в една лодка - буквално", написа в Туитър малтийският премиер Джоузеф Мускат.

По време на дискусиите европейските лидери имаха възможност да опитат словашко бяло вино, което премиерът Фицо похвали като продукт от "световна класа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъчварова: Напрежението в Овча купелне е провокирано от жители на квартала
Бъчварова: Напрежението в "Овча купел"не е провокирано от жители на квартала
Български лекар започна дарителска кампания за медицински робот
Български лекар започна дарителска кампания за медицински робот