И председателят на Партия АБВ Румен Петков отново защити изграждането на АЕЦ "Белене" в България. Петков изрази безпокойство, че в представената от страна на БСП "Визия за България" няма дума за "Белене", нещо, което обаче по думите на Петков, е много ясно формулирано в Доклада за националната сигурност, внесен в петък от правителството в Народното събрание.

Румен Петков - председател на ПП АБВ: Даже тук трябва да подчертая, с поздравление, към правителството, не знам защо бяга от вниманието и на медиите, и на обществото - в този доклад на три места се споменава необходимостта от изграждането на ядрената централа в "Белене". И е въпрос на обективна необходимост за гарантиране на енергийната ни сигурност за следващите 50 години.

АБВ сезира редица държавни институции за серия нарушения, извършени в Брезово, Търговище и Девня. В Брезово Общинската избирателна комисия не прекратява мандата на кмет, който е с влязла в сила присъда, заяви председателят на партията Румен Петков.

В Търговище АБВ са подали сигнал в прокуратурата срещу председателя на общинските съветници на ГЕБР. Той, по думите на Петков, бил закупил и препродал през последните 10 години 20 имота на социално слаби хора. От АБВ разкриха и нередности в община Девня - 4 хиляди декара били подарени на фирма с уставен капитал от 2 лв., която била свързана с кмета.