НОВИНИ

Лидия Ганева се завърна в България

Любимката на зрителите на Детската Евровизия Лидия Ганева се прибра в България след страхотното си представяне в Малта. 10-годишната пловдивчанка се класира девета в конкурса, но спечели първо място в онлайн вота на зрителите. Ето малко от вълненията след Детската Евровизия и какво предстои оттук нататък за Лидия.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
18:28, 21.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
Още
Лидия Ганева: Най-готиното бяха купоните, приятелите. Разбира се и пеенето, но повече купоните! Аз лично съм доволна, защото от 17 държави ние сме на 9-то място, което е много добре и няма значение мястото.
Руми Иванова, вокален педагог на Лидия Ганева: На тази огромна сцена, с тази огромна отговорност, която лежи на плещите ѝ, пред толкова много зрители в ефир, тя се справи прекрасно!

Лидия получи точки от 15 от общо 17 държави, които участваха в Детската Евровизия. Тази година за първи път в конкурса нямаше зрителски вот, а две журита - професионално и детско.

Йоана Левиева-Сойър, продуцент "Специални проекти" в БНТ: Като продуцент мога да кажа, че тепърва ще анализираме тези промени в конкурса дали са за добро в конкурса и дали трябва да се запазят. Иначе смятам, че Лидия се представи прекрасно, пеенето ѝ беше без грешка, а песента прекрасна.

Първо място спечели Мариам Мамадашвили от Грузия, второто място отиде при Армения, а третото - при Италия.

Лидия Ганева: Намерих много нови приятели от Армения, от Грузия, от Кипър, от Австралия, от Италия - от всички държави! И наистина тези деца са много талантливи и невероятни.

А за Лидия предстоят първо малко почивка и след това още вълшебни дни - този път при Дядо Коледа. След няколко дни пловдивчанката заминава за Лапландия заедно с Малките репортери на БНТ. Техният магичен разказ за Дядо Коледа ще видим на 25-ти декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания в помощ на незрящи в Благоевград
Кампания в помощ на незрящи в Благоевград
Френската полиция ще сваля от колите шофьори, превишили скоростта с над 50 км/ч
Френската полиция ще сваля от колите шофьори, превишили скоростта с над 50 км/ч