НОВИНИ

Лиляна Павлова даде началото на ремонта на стената на язовир "Студена"

В Перник министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова увери, че спекулациите и страховете, че стената на язовир "Студена" е пред скъсване след земетресението, не са верни. Коментарът тя направи по време на откриването на ремонтните дейности на язовирната стена.

bnt avatar logo
от БНТ
21:34, 09.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Съоръжението е строена през 1953 година и оттогава не е ремонтирано. Оттук черпят питейна вода повече от 100 000 души, язовирът подава промишлена вода и за предприятия в района. Рехабилитацията на язовир "Студена" се финансира по "Проект за развитие на общинската инфраструктура" от Световната банка и държавния бюджет. Стойността на договора е почти 32 милиона лева. Обектът трябва да бъде приключен до две години. Строителите дават 10 години гаранция за качеството на извършените от тях дейности, а срокът на годност е 100 години.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Ремонтът ще се извършва без източване на язовира, без спиране на водоподаването, със екипи и водолази, които ще правят по един специален иновативен начин и технологии всички необходими дейности, полагането на мембраните и подводното заваряване а инженера и надзорниците ще наблюдават се извършват качествено и професионално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви и ранени при преобръщане на трамвай в Лондон
Жертви и ранени при преобръщане на трамвай в Лондон
Проверяват Димитър Узунов дали е склонявал магистрат към лъжесвидетелстване
Проверяват Димитър Узунов дали е склонявал магистрат към лъжесвидетелстване