НОВИНИ

Лиляна Павлова не разполага с данни за нарушения по изграждането на АМ "Марица"

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и сега депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова заяви, че не разполага с данни да има нарушения по обществената поръчка за изграждането на автомагистрала "Марица". Коментарът на Павлова е във връзка с разследване на прокуратурата по изграждането на магистралата.

bnt avatar logo
от БТА
09:48, 26.04.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
лиляна павлова разполага данни нарушения изграждането марица

За изграждането на АМ "Марица" освен основния договор с италианската компания за първия лот на магистралата, има проведена открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности, обясни Павлова. Тази обществена поръчка е предложена за изпълнение с доклад от директора на Дирекция "Оперативна програма "Транспорт" до Управителния съвет, не е еднолично решение на инж. Лазар Лазаров или на някой друг, заяви Павлова. По думите й по тази открита обществена поръчка са се явили трима кандидати и след отваряне на офертите е избрана тази с най-ниска цена.

Павлова заяви, че според данните, с които разполага, поръчката е била съвсем стандартна. Същото възлагане на такъв тип допълнителни дейности има и по втория лот по време на правителството на Пламен Орешарски, но тогава то не е направено с открита обществена поръчка, а с директно възлагане по член 90 на фирмата изпълнител на лот 2, обясни тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е на 109-о място в класацията за свобода на медиите
България е на 109-о място в класацията за свобода на медиите
ЕС ще втвърди исканията си към Великобритания по време на преговорите за Брекзит
ЕС ще втвърди исканията си към Великобритания по време на преговорите за Брекзит