НОВИНИ

Лиляна Павлова: Няма опасност да ни отнемат председателството на Съвета на ЕС

Няма опасност българското председателство на Съвета на Европейския съюз да ни бъде отнето, заяви ресорният министър Лиляна Павлова по време на еврофорум в София. Тя поясни, че има създаден екип, готов е първият проект на приоритетите за председателството, утвърден е календарът на събитията.

Николай Минков
от Николай Минков
18:40, 11.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Лиляна Павлова определи като инсинуация информациите, че евродепутати искат да Ани бъде отнето председателството с мотива, че не сме готови.

Лиляна Павлова - министър за българското председателство на ЕС: "Спекулации от типа, че ще ни отнемат председателството са поредната фалшива новина. Поредният опит за дискредитиране на България. Нещо, което надявам се всички заедно няма да позволим".

Утре правителството ще обсъди първия проект приоритети на българското председателство. Сред тях са европейска перспектива за Западните Балкани, единен енергиен пазар и повишаване сигурността по границите. Готов е и календарът на събитията.

;

Над 200 срещи и заседания ще проведем в рамките на българското председателство, 300 в София и над 1600 в Брюксел Люксембург и Страсбург.

Конкурентоспособност, социална политика, единен електронен пазар и вътрешна сигурност са основните приоритети по време на ротационното председателство на Естония, България и Австрия, заяви естонският посланик Антс Фрош.

Антс Фрош - посланик на Естония: "Важен приоритет по време на естонското председателство е околната среда. Нашата амбиция е до 2030 г. емисиите парникови газове да бъдат с намалени с 40%".

Посланик Фрош и министър Павлова са единодушни, че е нужен нов подход към мигрантите и повишаване отбранителните способности на съюза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще открие консулството в молдовския град Тараклия през есента
България ще открие консулството в молдовския град Тараклия през есента
Багер затисна мъж и 5-годишно дете в симитлийското село Брежани
Багер затисна мъж и 5-годишно дете в симитлийското село Брежани