НОВИНИ

Лиляна Павлова: Трябва да сме единни в борбата с тероризма

В студиото на "Денят започва" министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова изказа своите дълбоки съболезнования на близките на загиналите в Манчестър и пострадалите, както и към целия народ на Обединеното кралство. По думите й, този варварски акт, акт на насилие и тероризъм, особено когато говорим за една арена, пълна с деца и млади хора, не можем повече от всякога да не сме съпричастни и единни в борбата с тероризма и това трябва да ни обедини.

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 23.05.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Лиляна Павлова - министър на българското председателство на Съвета на ЕС: Този тежък инцидент, с който се сблъсква Европа, приоритетът сигурност и безопасност във всичките му измерения и в търсене на единната ни не само позиция, но и мерките в цяла Европа трябва да бъдат намерени стъпките, по които да вървим напред и да намерим начина, по който да се минимализира по възможност и радикализма от една страна, и да се намерят най-добрите решения в тази област.

Лиляна Павлова обясни още какви са основните приоритети на предстоящото българско председателство на ЕС. С нашите партньори от Естония и Австрия трябва да завършим разговора по това кои да са основните приоритети, а те са в 4 области, като на първо място е сигурността, миграцията и правосъдието. Вторият приоритет е заетост, работни места и растеж - важна тема в европейския дневен ред. Третият приоритет е социалното включване и интеграция, подкрепа на хората в неравностойно положение, наред с мерките за образование, наука и растеж. Не на последно място е и приоритета, свързан с Европа като глобален стратегически партньор и играч, уточни Павлова.

Тя каза още, че наред с приоритета миграция и антитероризъм България добавя и темата "Западни Балкани", защото ситуацията там е нажежена и трябва да се намерят всички възможни мерки и стратегии, с които този проблем да е в нашия дневен ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последна информация за взрива в Манчестър: 22-ма загинали, 59 ранени
Последна информация за взрива в Манчестър: 22-ма загинали, 59 ранени
19 загинали и близо 60 ранени при експлозията в Манчестър
19 загинали и близо 60 ранени при експлозията в Манчестър