НОВИНИ

Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма

Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма. Това съобщи новият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков. Той обясни, че договорът за наем на автомобила е сключен на първи юни 2015 година от предишното ръководство на болницата за срок от 18 месеца. Тъй като не е оспорен от никоя от страните, съгласно клаузите, договорът вече е безсрочен.

линейка разградската болница отдадена наем таксиметрова фирма
bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 20.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според документацията, предметът на договора е специализираният автомобил да се използва от наемателя за превозване на пациенти и медицински екипи. Цената, която таксиметровата фирма - наемател плаща месечно на болницата за ползването на линейката, е 100 лева. Превозът на пациент от едно отделение в друго струва 15 лева, които се заплащат от болницата-наемодател, обясни д-р Жеков.

Самата линейка стои в двора на болничното заведение, но без да се плаща наем за мястото. Извън болницата се ползват линейки от Спешния център, поясни изпълнителният директор.

По негова информация поне още една линейка е продадена от предишното ръководство. "Не съм чувал в страната да има друга болница без собствени линейки, защото ги е продала или отстъпила на някоя таксиметрова фирма", отбеляза д-р Жеков.

Той отрече слуховете за текучества на лекари и други специалисти в болницата и обяви, че има достатъчно квалифицирани лекари, сестри и санитари във всички отделения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обща изложба подредиха русенските художници
Обща изложба подредиха русенските художници
Джип блъснал дете в пловдивското село Първенец
Джип блъснал дете в пловдивското село Първенец