НОВИНИ

Лионел Меси спечели за пети път Златната топка

Златната топка е за Лионел Меси! Аржентинецът спечели за рекорден пети път най-ценната индивидуална награда във футбола, изпреварвайки големия си конкурент Кристиано Роналдо и колегата си в атаката на Барселона Неймар.

bnt avatar logo
от Стефан Георгиев
22:16, 11.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Лионел Меси спечели по убедителен начин, като аржентинската звезда на Барселона получи 41% от гласовете. През 2015 година кавалерът на Златната топка реализира 52 гола, като към тях добави и внушителните 26 асистенции. Меси печели наградата за пети път в своята кариера и за първи от 2012-а.

Лионел Меси: Това е много специален момент. В последните 2 години гледах как Кристиано Роналдо печели, сега аз отново съм победител и ценя петата си награда повече от всички предишни. Благодаря на футбола за всичко, което ми даде - доброто и лошото.


;

Петте трофея, които спечели Барселона през годината, осигуриха на наставника на "каталунците" Луис Енрике наградата за най-добър треньор. В идеалната единайсеторка на ФИФА попаднаха по четирима футболисти на Реал Мадрид и Барселона, както и вратаря на Байерн Мюнхен Мануел Нойер, Тиаго Силва от Пари Сен Жармен и Пол Погба от Ювентус. Карли Лойд беше избрана за най-добра състезателка при дамите, а приза за феърплей е за всички футболни организации и институции, които спомогнаха за интеграцията на бежанците в обществото през 2015 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигранти са нападали жени и в Швеция през лятото
Мигранти са нападали жени и в Швеция през лятото
Подкрепа за Ирина Бокова за генерален секретар на ООН
Подкрепа за Ирина Бокова за генерален секретар на ООН