Все още не е ясно кога ще бъде официалното открит ски сезонът на Витоша. Причината е, че към момента времето не позволява натрупването на изкуствен сняг.

Направени са 48-часови проби, произведен е сняг, но той е недостатъчен за оформяне на писта и откриване на сезона. Машините са малко, а като се добавят високите температури - бързото и качествено заснежаване става невъзможно. Въпреки скромната снежна покривка и днес не липсваха любители на зимните спортове в планината.

Съоръженията на Витоша са технически изправни и в готовност за предстоящия ски сезон. Заради многократното поскъпване на тока обаче, се налага и повишаване на цените.

Радо Пеев, "Витоша Ски": Тази година цените на картите ще бъдат повишени с известен процент, т.е. 40 лева ще бъде целодневната карта, 29 лева ще бъде полудневната и за нощното каране. Всяко шесто онлайн зареждане на лифт карти полудневни и нощно каране, ще бъде на цена от 6 лева.

От "Витоша Ски" заявиха, че поддръжката на съоръженията им коства много и отново напомниха за нуждата от модернизация на ски зоната. Призовават още и за спазване на обещанието от страна на Столичната община за обновяване на Княжевския лифт.

Стефан Марков, общински съветник в СОС: Още в предизборната кампания ние ясно заявихме с г-жа Фандъкова, че сме твърдо решени Витоша да стане достъпна и да бъдат пуснати отново Княжевския и Драгалевския лифт. Тук е важно да отбележим, че много често се коментира концесия. Не става въпрос за концесия става въпрос за продажба на съоръженията преди повече от 10 години с крайно неизгодни условия за Столична община.

В момента по разпореждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова се изготвя правен анализ за възможносите от страна на Столичната община.

Новите цени за предстоящия ски сезон на Витоша ще бъдат ясни съвсем скоро. Очаква се въвеждане и на семейни карти.

От Боровец съобщиха, че още няма начална дата за ски сезона в курорта, защото заради високите температури и слабия снеговалеж по пистите няма достатъчно сняг, за да бъдат отворени. От там уточняват, че топлото време затруднява и производството на сняг.