НОВИНИ

Липсващи елементи по релсовото трасе София-Пловдив

Релсите в близост до гара „Искър“ са с разместени и с липсващи поддържащи части. За това сигнализираха зрители на БНТ 2. Екипът ни провери отсечката между гарите Искър и Казичане.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
21:20, 10.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Липсващите метални части и болтове, които държат релсите, са по линията София-Пловдив. Трасето е натоварено и по него всеки ден се движат много пътнически и товарни влакови композиции. Сигнализирахмеза проблема "Националната компания Железопътна инфраструктура". От там заявиха, че през 2014-а година е започнала модернизация на на тази пътна отсечка, но до момента реконструкцията е завършена само в участъка между Пловдив и Стамболийски. От дружеството увериха, че след сигнала ни отсечката е проверена, а липсващите части са подменени. Екипът ни обаче установи все още има неизправности.

Липсващи болтове, поддържащи части и разместени траверси – такова е състоянието на част от отсечката в близост до гара „Искър“. Екипът ни отново уведоми дружеството за проблемите в този пътен учатък. Цялостната реконструкция на отсечката ще бъде извършена през 2018-а година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Волтон: В природата на човека е да предпочита слухове и неистина
Доминик Волтон: В природата на човека е да предпочита слухове и неистина
Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла
Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла