Лиспата на лекари в Спешна помощ е причина за бавната реакция на екипите. Това обясни шефът на Спешната помощ д-р Георги Гелев в "Денят започва".

Правим всичко възможно да бъде обезпечена с кадри Бърза помощ, за съжаление обаче желаещите не са толкова много, допълни д-р Гелев.

Д-р Георги Гелев, директор на Център за спешна медицинска помощ в София: Дефицитът на кадри не е само в Бърза помощ, той е и в болниците, и в цялото здравеопазване. Особено катастрофално е положението с медицинските сестри.

Конкретна мярка за решаване на проблема с персонала ще бъде обучаването на парамедици, обясни д-р Гелев.

Д-р Георги Гелев, директор на Център за спешна медицинска помощ в София: Предстои до седмица-две да бъде разкрит център за професионално обучение към Спешна помощ, където ще започнат да се обучават парамедици и това ще повиши броят на екипите, респективно при повишен брой на екипи, ще се скъси времето за достигане до мястото на инцидента.

Относно случая с починалия пациент в кв. Изток шефът на Спешната помощ обясни, че диспечерката неправилно е записала адреса. Тя вече е освободена.

Д-р Гелев: Диспечерката, записала грешен адрес, е уволнена

Д-р Гелев: Диспечерката, записала грешен адрес, е уволнена

След като Спешна помощ призна грешката си за случая, при който заради сбъркан адрес и забавяне на линейка, мъж почина на улицата в столичния квартал "...

Човек почина, чакайки линейка

Човек почина, чакайки линейка

Човек е починал, докато чакал линейка в София: информацията е на потребител във Фейсбук - жена, която е станала свидетел на случая. Калина Линкова раз...

Спешна помощ призна грешка, заради която почина мъж

Спешна помощ призна грешка, заради която почина мъж

Спешна помощ призна грешката си от вчера за случая, при който заради сбъркан адрес и забавяне на линейка, мъж почина на улицата в столичния квартал "И...