НОВИНИ

Лицензът на "ЕМКО" ще бъде върнат след отстраняване на нередностите

Министърът на икономиката Емил Караниколов даде брифинг днес по казуса с "Емко". По думите му лицензът за търговия на завода ще бъде върнат веднага щом са отстранени откритите нередности. Според Караниколов заводът ще продължи да работи и хората ще имат работа.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
15:27, 21.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Емил Караниколов , министър на икономиката: Много странно се нагнетява напрежението във военно-промишления комплекс и искаме за разясним ситуацията. Държавата застава зад работниците, ние разбираме тяхната загриженост, те ще работят, но все пак, вместо да бъдат изкарвани да затварят пътища, ръководството на дружеството трябва да предприеме незабавно действия за отстраняване на нередностите. В складовата база се държат боеприпаси и вещества, които не трябва по закон не трябва да се държат на едно място, това е изключително опасно за работещите, а и въобще за населението в този регион.

Припомняме, че тази сутрин над 400 служители от производствените бази на оръжейното дружество „ЕМКО“ в Трявна и село Белица излязоха на протест. Причината е решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките - да замрази лиценза за търговия на дружеството заради открити нарушения при съхранението на боеприпаси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев: За нас Република Корея е близка страна и приоритетен партньор
Димитър Главчев: За нас Република Корея е близка страна и приоритетен партньор
Испанската полиция разпространи снимка на предполагаемия нападател
Испанската полиция разпространи снимка на предполагаемия нападател