Лидерът на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня заяви в телевизионно предаване, че се анализира възможността управляващата коалиция между СДП и АЛДЕ да има единен кандидат за президентските избори догодина, съобщава в. "Котидианул". За първи път Драгня допуска възможността СДП да няма собствен кандидат за президент, посочва вестникът.

Изявлението на Драгня даде повод на телевизия Антена 3 да прогнозира, че общият кандидат на управляващата коалиция може да бъде Калин Попеску Таричану - лидера на Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ).

По-рано президентът десноцентрист Клаус Йоханис обяви, че ще се кандидатира за втори президентски мандат. В публичното пространство се появиха и слухове около бившия главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията Лаура Кьовеши и нейната евентуална кандидатура за президент. Самата Кьовеши все още не е правила изявления в тази посока.

Няма желаещ прокурор за поста на Кьовеши в Дирекцията по борба с корупцията

Няма желаещ прокурор за поста на Кьовеши в Дирекцията по борба с корупцията

Нито един прокурор все още не се е записал за конкурса за ръководител на Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния. Това съобщи румънският...