Локализиран е пожарът в цеха за преработка на месо край Войводинов, който избухна по-рано тази вечер. Противопожарните екипи ще дежурят през цялата нощ.

Войводиново, Марица

Огънят продължава да гори на няколко малки места, но той се гаси от пожарникарите на място.

Като цяло, пожарът е вече овладян и потушен.

15 пожарни автомобила се включиха в гасенето, като на помощ дойдоха екипи на пожарните от Карлово и Съединение. Борбата с огнената стихия продължи близо пет часа, но за щастие пострадали хора няма. Няма и опасност от обгазяване на населението до с. Войводиново.

Сигналът за пожара е подаден в 18:22 ч., когато всички работници в цеха вече са си тръгнали след приключването на смяната им в 17:30 ч. В сградата не е имало никого, освен охранителите отвън.

Собственикът е подал сигнала, като веднага към цеха са се насочили пожарни автомобили от Пловдив.

Било е прекъснато електрозахранването, което е давало ток и на водните помпи. Заради това се наложи в в гасенето да участват толкова много пожарни автомобили.

Пожарът се е разпространил бързо заради конструкцията на сградата, както обясни гл.комисар Георги Мангараков:

гл.комисар Георги Мангараков - директор на РДПБЗН - Пловдив: Поради това, че конструкцията на обекта е от термопанели, пожарът бързо се разпространява по тях и обхваща цялата конструкция по периферията на самия завод - площ от около 8000 кв. м. Поради тази причина, че термопанелите са горими, се е разпространил пожарът по целия периметър.

И в момента инспектори на екоинспекцията в Пловдив следят качеството на въздуха с мобилна станция. Все още няма резултати, но специалистите казват, че димът не отива в посока на селото, така че няма опасност от обгазяване.

Утре сутринта в сградата ще влязат специалисти, за да установят причините за пожара. На този етап се изключва версията за умишлен палеж, като най-вероятно става дума за техническа неизправност.

Завод за месо гори в с. Войводиново, пострадали хора няма

Завод за месо гори в с. Войводиново, пострадали хора няма

Голям пожар гори в цех в завод за месо във Войводиново. Към мястото са изпратени 14 екипа на пожарната. Пострадали хора няма.