НОВИНИ

Локализирани са двата пожара в землището на Ветрен и край двореца "Кричим"

Локализиран е огънят в землището на град Ветрен, който обхвана над 250 декара дъбова гора. На място през нощта остават екипи на пожарната от Пазарджик и Белово, както и служители на горското стопанство.

bnt avatar logo
от БНТ
21:48, 22.08.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Те ще извършват обход по периметъра на пожара, като ще следят пламъците да не прехвърлят направените просеки и да не обхванат нови горски територии. Гасенето на огъня ще продължи утре в светлите часове на деня.

Пожарът тръгна от близкото сметище и обхвана дъбова гора и пасища. Опасност за населението няма, заявиха за БНТ от пожарната в Пазарджик.

В гасенето на огъня се включиха над 85 служители на пожарната, ловното и горското стопанство и доброволци. Екипи и техника бяха изпратени от Белово, Пазарджик, Панагюрище, Пещера и Велинград.

Сметището, откъдето е тръгнал пожарът вече е загасено. От пожарната призоваха община Септември и областната управа в Пазарджик да предприемат мерки за обезопасяване на депото за отпадъци, защото там постоянно избухват пожари.

;

Пожар и в района на ловното стопанство близо до двореца "Кричим". Огънят е овладян. Пламъците бяха обхванали голяма орехова гора, но бързата намеса на пожарникарите не допусна да бъде застрашен двореца, който е архитектурен паметник.

От Югозападното държавно предприятие съобщиха, че огънят е достигнал оградата на ловното стопанство и е изпепелил сухи треви там, но няма нанесени щети по сградите.

Дълго време екипите се бореха с пламнала голяма топола край пътя между Йоаким Груево и Ново село, която беше направила шосето непроходимо. Движението беше пренасочвано по обходни маршрути в продължение на два часа. Сега ситуацията е нормализирана.

Александър Жекин, директор на ловно стопанство - Кричим: Положението вече е овладяно. Няма никаква опасност от нищо. Дори тук при нас много малко, горе долу около 4-5 метра след оградата, разстояние около стотина метра, не повече от 300-400 квадрата при нас горя трева. На 2 км от двореца и парка е. Далече е много. То е в границите на ловното стопанство, но е много далече. Само треви, нищо друго не е горяло.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пластмасовите микрочастици са с минимален риск за здравето
Пластмасовите микрочастици са с минимален риск за здравето
Въвеждат ограничения за тировете по АМ Струма, посока Кулата
Въвеждат ограничения за тировете по АМ "Струма", посока Кулата