НОВИНИ

Локализирани са всички пожари в област Хасково

Всички огнища на пожари на територията на Хасковска област са локализирани, съобщи пресцентърът на областната администрация. Последното огнище край село Княжево в община Тополовград е било овладяно тази вечер.

локализирани всички пожари област хасково
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 18.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Сега територията от над 1200 декара в този участък се контролира, районът се обхожда и ще остане под наблюдение през цялата нощ. Локализирани и под контрол са и останалите критични места с пожари в областта.

На фронта село Маточина - село Варник в община Свиленград на дежурства остават противопожарни екипи. Те ще следят да не се възобнови бедствието, което изпепели над 7000 декара площ.

В района на селата Хлябово и Сакарци в община Тополовград има дежурни, но пожарът е напълно потушен. Военнослужещите от поделение 52а740 в Хасково вече са оттеглени от терена при село Маточина. В готовност за включване в окончателното ликвидиране на огнищата са доброволците от Свиленград и Тополовград.

За две денонощия в областта бяха изпепелени над 10 000 декара площи. Няма пострадали домове и хора, както и нанесени сериозни стопански загуби. Засегнати са предимно смесени гори, храсти, сухи треви и лесонепригодни площи.

И за утре за област в Хасково е в сила предупреждението за екстремен риск от запалване на големи пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата атакува и Община Несебър за шума
Прокуратурата атакува и Община Несебър за шума
КЗП проверява сигнал от туристи, на които е отказано настаняване в Черноморец
КЗП проверява сигнал от туристи, на които е отказано настаняване в Черноморец