НОВИНИ

Локомотив удари вагони с пътници в Мездра

На жп гара Мездра рано тази сутрин при маневра за прикачване към композицията от Враца за София локомотив се е ударил във вагоните на влака. Локомотивът се е приплъзнал по релсите следствие на нарушено сцепление между колелата и релсите. По данни, излъчени в медиите, една жена си е ударила главата, но нито един от пътниците не е потърсил медицинска или друг вид помощ. Влакът е продължил пътя си без технически проблем.

Локомотив удари вагони с пътници в Мездра
bnt avatar logo
от БНТ
10:17, 10.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В 6,05 часа на гара Мездра локомотив извършва маневра за прикачване към композицията от Враца за София, която в гара Мездра сменя посоката на движение. При подхода на локомотива за прикачване към вагоните, той се приближава със скорост от 15 км/ч. Когато започва да намалява скоростта, за да спре преди прикачването, локомотивът се приплъзва по релсите следствие на нарушено сцепление между колелата и релсите – досущ като автомобил, който спира върху лед.

Следва удар във вагоните със скорост между 10 и 15 км/ч, при което 126-тонния локомотив премества цялата композиция от три вагона с тегло от 128 тона на 2 метра.

Пътниците, които в този момент се стояли прави във влака са загубили равновесие и по данни, излъчени в медиите, една жена си е ударила главата. Нито един от пътуващите обаче не е подал сигнал към началник влака или към кондуктора.

Информацията, че двама служители на перона на гарата, които не са от служителите на БДЖ, са крещели на хората, остава непотвърдена.

Влакът продължава пътя си без технически проблем, нито един от пътниците не е потърсил медицинска или друг вид помощ – както веднага след отпътуването, така и след пристигането на Централна гара София в 8,03 минути. Композицията е пристигнала с 33 минути закъснение, което е натрупано по време на самото движение и няма общо с тласъка на гара Мездра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради студа в Благоевград включиха допълнителни водоизточници
Заради студа в Благоевград включиха допълнителни водоизточници
КЗП пресече търговска практика с подвеждащи цени
КЗП пресече търговска практика с подвеждащи цени