НОВИНИ

Кой ще бъде следващият кмет на Лондон?

Във Великобритания днес гласуват на регионални избори. Всички погледи обаче са насочени основно към Лондон. Кои са основните претенденти за кметското място и защо изходът от днешния вот е важен за предстоящия референдум за излизане от ЕС?

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:05, 05.05.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Садик Хан или Зак Голдсмит? Това е основният въпрос в надпреварата за Лондон. Социолозите твърдят, че сигурна преднина има Хан. Пакистанец по произход, мюсюлманин, син на шофьор на автобус. Израснал е в общинско жилище в бедна част на Лондон, има трудно детство, но завършва право и успява да се превърне в първия мюсюлманин с ръководни функции в британския парламент.




;

От другата страна е кандидатът от управляващата партия на консерваторите - Зак Голдсмит. Син на милиардер, учил е в най-престижните университети в света. Страстта му е екологията. Обещава, ако бъде избран да продължи започнатото от досегашния кмет на Лондон - Борис Джонсън. Освен заради бъдещето на британската столица, днешните избори са важни най-вече заради друго нещо - те са тест за нагласите на британците преди предстоящия референдум за излизане от ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропадат основите на църквата Св. Петка в Русе
Пропадат основите на църквата "Св. Петка" в Русе
Розоберът в Карлово започна
Розоберът в Карлово започна