В Лондон кралица Елизабет Втора и членове на кралското семейство присъстваха на тържествен концерт в памет на жертвите на Първата световна война.

92 -годишната кралица, заедно със сина си принц Чарлс и внуците - принцовете Уилям и Хари, придружени от съпругите им, бяха сред публиката в Роял Албърт Хол. Премиерът Тереза Мей също беше гост на събитието. В концерта участваха много популярни изпълнители като Том Джоус, военни оркестри, актьори.

По-късно днес кралица Елизабет Втора заедно с политици и военни ще почете годишнината на тържествена церемония, гост на която ще бъде и германският президент Франк Валтер Щайнмайер.

В Австралия годишнината от края на Първата световна война също беше отбелязана с тържествена церемония на военното гробище в Канбера.

В речта си премиерът Скот Морисън нарече войната провал на човечеството и изтъкна, че познавайки дълбоките белези на войната, Австралия се стреми да опази земята си недокосната отново от нея.

100 години от края на Първата световна война: Хронология на войната в три минути

100 години от края на Първата световна война: Хронология на войната в три минути

Между 7 и 10 ноември 1918 се водят финални преговори за примирие в Първата световна война. Конфликтът е взел според някои данни близо 39 милиона убит...