НОВИНИ

Лондон пуска коли без шофьори през 2020 г.

През тази година специалисти ще започнат изпитанията на безпилотни коли на локални пътища. През 2017 г. тестовете ще бъдат направени по автомагистралите на страната.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
13:47, 12.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още
лондон пуска коли без шофьори 2020

Самоуправляемите автомобили ще бъдат допуснати до употреба във Великобритания през 2020 г., съобщи британският в. „Индипендънт“ като се позовава на плановете на правителството.

През тази година специалисти ще започнат изпитанията на безпилотни коли на локални пътища. През 2017 г. тестовете ще бъдат направени по автомагистралите на страната. Според британски медии още идната седмица министърът на финансите Джордж Озбърн ще информира за заложените в бюджета средства, които са предвидени за излизането на новия вид автомобили на потребителския пазар.

За да бъдат използвани самоуправляемите автомобили по магистралите в Обединеното кралство, трябва да бъдат отстранени нормите, които забраняват подобни неща. Целта на предприеманите мерки било желанието на Великобритания да се превърне към 2025 г. в лидер на пазара на новата стока. Компанията Google проведе преговори с Лондон и гледа на Великобритания като на ключов партньор на пазара на автомобили на самоуправление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп в специално интервю по БНТ1
Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп в специално интервю по БНТ1
В Париж започна срещата на левите лидери, организирана от Станишев
В Париж започна срещата на левите лидери, организирана от Станишев