НОВИНИ

Лошата инфраструктура отблъсква туристите

Разбитата пътна инфраструктура у нас отблъсква чужденците. Това заявиха туроператори от Русе по време на третите годишни награди на Общината в сферата на туризма „Дунавски Лимес“. Другият проблем за отлива на туристи е по-ниското качество на туристическите услуги, които се предоставят в страната.

bnt avatar logo
от Теодора Узунова
18:37, 14.12.2015
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Венелина Рачева е управител на туроператорска фирма. Казва, че макар и през последните години да се построиха магистрали, останалата част от пътищата в страната са в окаяно състояние. Въпреки усилията на министерството на туризма, отливът на чужденци е все по-осезем.

„България е една от много любими дестинации на много туристи, но освен инфраструктурата, е важно и качеството на услугата. Ние трябва да работим много, всички сфери в качеството на услугата“, разказа Венелина Рачева.

А ниското качество на услугата се дължи на липсата на квалифициран персонал в сферата на туризма, смята Рачева. Колкото пък до българите – въпреки политическата ситуация в световен мащаб и терористичните заплахи, хората не се отказват от екскурзии в чужбина.

Колкото до туризма в Русенския регион, Рачева смята, че той тепърва започва да се развива с по-големи темпове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха ежегодната стипендия на името на Антон Петров
Връчиха ежегодната стипендия на името на Антон Петров
„Новините на зрителите през 2015 година”
„Новините на зрителите през 2015 година”