НОВИНИ

Лошо време помрачи коледните празници по света

Наводнения, бури и горски пожари. Времето на коледните празници е безмилостно. Най-малко 43-ма души са загинали през последните 5 дни в Съединените щати, а във Великобритания премиерът Дейвид Камерън свика извънредно заседание заради пороите.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
21:18, 28.12.2015
Чете се за: 00:52 мин.
По света
лошо време помрачи коледните празници света

Британският премиер Дейвид Камерън посети най-засегнатите от наводнения райони. Жителите на Йорк, Манчестър, Лийдс и редица други градове трябва да се справят с мащабна разсчиствателна операция, след като щетите от пороите вече са ясни. 500 военнослужещи са мобилизирани, за да помагат, а британски експерти предупредиха, че климатът влиза в нова ера на непознати до този момент крайности и трябва да има пълно преосмисляне на превантивните мерки.

Наводнения заляха и Дания по време на коледните празници. Най-тежко засегната от пороите е южната част на страната, а хората продължават да се борят с прииждащата вода.

Бенте Кундтвиг: Същото се случи миналата година, поднових всичко - кухня, стени, сега всичко е разрушено и трябва да започвам отначало.

Гите Сеиделин: Цяла нощ се опитвам да подсуша, водата стигаше дотук.

Над 100 горски пожара избухнаха през уикенда в северна Испания. Силните ветрове попречиха на противопожарните екипи да локализират огъня и хората в най-засегнати райони в Астурия и Кантабрия трябваше да бъдат евакуирани.

Най-малко 43-ма души загинаха през последните 5 дни при бури в южните и западните части на Съединените щати. Наводнения, торнадо и обилни снеговалежи разрушиха стотици домове и бизнеси и прекъснаха транспортни връзки. Предупреждения за торнадо има за щатите тексас, Арканзас, Луизиана, Оклахома и Мисисипи. Най-малко 11 души загинаха при мощно торнадо в Тексас. В Ню Мексико е обявено извънредно положение и се очаква снежна покривка от 60 сантиметра. Почти 1500 полета бяха отменени вчера в страната заради лошото време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Скопие заради силно замърсяване на въздуха
Протест в Скопие заради силно замърсяване на въздуха
Задигнаха медни листи от Държавния куклен театър
Задигнаха медни листи от Държавния куклен театър