НОВИНИ

Лошото и дъждовно време продължава и в сряда

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно и дъждовно време. През нощта все още на много места има условия за значителни валежи, а през деня - предимно в Югоизточна България. За четири области е обявен оранжев код за дъжд. Предупреждението важи за: Бургас, там ще духа и много силен вятър, Ямбол, Хасково и Кърджали. В други 12 области е обявен жълт код, отново за обилни дъждове.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
14:43, 24.10.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
лошото дъждовно време продължава сряда

След обяд в Северна България валежите ще започнат да спират, а до края на деня на места облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен, а в източните райони - и временно силен североизточен вятър. Температурите ще се понижат още малко и минималните ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между между 8 и 13 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. На места, главно по южното крайбрежие, валежите ще са значителни. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-15 градуса. Температурата на морската вода ще е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 5.02 на сто е нараснало потреблението на ток
С 5.02 на сто е нараснало потреблението на ток
В Гърция запалиха Олимпийския огън за игрите през 2018 г. (СНИМКИ)
В Гърция запалиха Олимпийския огън за игрите през 2018 г. (СНИМКИ)