Усложнената зимна обстановка в Европа продължава. От откъснато село в Бавария, инцидент с влак в Босна и Херцеговина, до евакуация на хора и лемури в Австрия.

Поради дебелата снежна покривка и падналите дървета, единственият главен път на баварското село Яхенау, е изцяло затворен. Спасителни екипи са принудени да снабдяват 870 жители със стоки от първа необходимостта. Много училища в Бавария остават затворени, както и множество пътища и жп линии.

В Босна и Херцеговина силният снеговалеж предизвика железопътен инцидент. За щастие, няма пострадали. В източната част на страна множество главни пътища са затворени и разчиствателните екипи около големите градове работят непрестанно.

Опасността в Австрия от нови лавини все още е налице. Общо 110 станаха евакуираните туристи от зимния курорт в провинцията Щилия. В друга част на държавата, служители на железопътна компания спасиха лемури, в капана на паднала лавина. Животните извадили късмет, тъй като машинистът управлявал влака с ниска скорост и успял да ги забележи навреме.