НОВИНИ

Лошото време в САЩ продължава да взима жертви

Броят на загиналите в резултат на снежните бури в Съединените щати достигна 41 души. Очаква се разходите по остраняване на причинените щети да достигнат 3 милиарда долара.

лошото време сащ продължава взима жертви
bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 26.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Рекордната за много щати снежна буря "Джонас" продължава да нанася вреда почти денонощие, след като затихна. Съобщава се за смъртни случаи в 12 щата, като преобладаващите причини са автомобилни катастрофи и инфаркти по време на снегопочистване.

Поледицата по пътищата и снежната покривка, която на места достига над метър, продължават да нанасят щети на автомобили и сгради. Властите в пет щата обявиха опасност от наводнения.

Според анализатори от агенция "Муудис" справянето с последствията след бурята, която връхлетя източните райони на Съединените щати през уикенда, ще струва на местните жители и бизнеса до 3 милиарда долара.

Основната част от тази сума обаче изразява пропуснатите ползи - заради снега бяха затворени много магазини, ресторанти и други заведения. От агенцията припомнят, че най-голямото бедствие в историята на Съединените щати - ураганът "Катрина" е лишил бизнеса от печалби в размер на 28 милиарда долара и е причинил разрушения в размер на 129 милиарда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горски пожар в аржентинския национален парк Лос Алерсес
Горски пожар в аржентинския национален парк Лос Алерсес
Празник на етносите във Варна
Празник на етносите във Варна