НОВИНИ

Ловешкият окръжен съд остави в ареста директорката на ТЕЛК - Ловеч

Тя беше задържана вчера за вземане на подкуп. От обвинението поискаха мярката поради високата обществена опасност на престъплението и за да не може да повлияе на свидетели при разследването.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
20:02, 01.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

По време на съдебното заседание стана ясно, че свидетел от Ловеч, в лична среща с Минкова е дал 200 лева и медицински документи за определяне процент за нетрудоспособност и такова решение е било издадено. Обвинението посочи още, че в дома на Минкова са открити около 13 хиляди лв., 3 папки с медицински документи за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало пликове с по 500 лв. Защитата на Донка Минкова изтъкна, че тя страда от заболявания на гръбначния стълб и черния дроб и е с 95 % инвалидност и ще обжалва решението на съда.

Стефан Гецов, адвокат: Съдът взе едно изключително погрешно решение. А тази нещастна жена, с тези заболявания, които едва не я доведоха до гроб миналата година, ще става изкупителна жертва за съдебната система да си оправя статистиката.

При разследването е установено, че д-р Минкова е провела множество разговори с другия обвиняем - Валентин Йотов. От обясненията му станало ясно, че е дал 1500 лева за издаване на ТЕЛК решение за негова внучка и е съдействал за друго решение за същата сума за детето на брат си.

Валентин Йотов е осъждан три пъти за престъпления от общ характер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП запечата погрешка 20 обекта във Велинград
НАП запечата погрешка 20 обекта във Велинград
Елена Йончева и Боил Банов дадоха показания по случая „Ало, Банов съм“
Елена Йончева и Боил Банов дадоха показания по случая „Ало, Банов съм“