НОВИНИ

Ловци излязоха на протест и поискаха оставката на шефа на горското в Несебър

Три ловни дружинки искат оставката на директора на Държавното ловно стопанство в Несебър. Ловците го обвиняват в самоуправство и в лишаване от ловни полета и в знак на протест блокираха за час горското в Несебър.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:07, 28.09.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Ловците разказаха, че конфликтът е на повече от седем-осем години. Показаха писма до всички институции и обвиниха конкретно сегашния директор на Държавното ловно стопанство в Несебър в самоуправство и лошо отношение към тях. Според ловците има много места на територията на община Несебър, които не се използват от Ловното стопанство, но не се и дават на дружинките да ги стопанисват.

Любомир Лачев - главен експерт в БРЛС: Останаха площи само в ниското, в равното, където е застроено и където на практика няма и дивеч.

Според ловците, страшно много спънки срещат и при издаването на разрешителни. Директорът на Ловното стопанство отговори, че оставката му се иска от хора, които само взимат, а не дават на гората. Ловците опонираха, че са извършили всички ловно-стопански мероприятия, които са длъжни да направят и са в правото си да ловуват.

Сотир Апостолов - председател на Ловно-рибарско дружество "Гларус" - Поморие: Качихме дълготрайните материални активи на 130%, направихме си волиера за 100 хиляди лева, в момента строим склад, имаме над 30 хранилки.

Според директора на горското, това е организирана кампания за отстраняването му, защото искал единствено да се спазват правилата при ловуване.

Димитър Мандулев - директор на Държавно ловно стопанство - Несебър: Нито можем да върнем земя, терминът връщане е изключително неправилен, защото се иска разширяване на ловните райони, а не връщане. От 1964 година те са били винаги в тези граници, в които са сега.

Ловците заплашиха, че ще протестират докато Димитър Мандулев не бъде отстранен от поста си. Протестът беше подкрепен от ловци от цяла България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технически проблем спря трафика през ГКПП Лесово
Технически проблем спря трафика през ГКПП "Лесово"
Ивайло Калфин: Смяната на Ирина Бокова е лошо решение на правителството
Ивайло Калфин: Смяната на Ирина Бокова е лошо решение на правителството