НОВИНИ

Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов

Председателят на ВКС Лозан Панов призова за оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов. Поводът e, че еднолично е определил кои членове на съвета да се срещнат с евроекспертите, които проверяват прокуратурата.

bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 13.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Панов свърза това с липсата на реакция от държавното обвинение за: "Яневагейт" и за новите твърдения на банкера Цветан Василев, както и с неяснота за развоя на разследването за КТБ.

Цацаров упрекна Панов в политически пристрастия и заяви, че шефът на ВКС не може да му държи сметка за конкретни дела. По-късно все пак обяви, че КТБ ще влезе с обвинителен акт в съда до февруари-март догодина. След заседанието Узунов каза, че няма да се оттегли.

Лозан Панов - председател на ВКС: Ако цялото общество свиква с всички тези твърдения, ако цялото общество при тези записи маха с ръка и казва какво от това - то наистина сме стигнали дъното. И ако наистина имаме чувство за срам и себедостойнство и разбираме, че хората повече вярват на чуждите експерти, отколкото на нашия политически елит, очевидно, че картинката е много грозна.
Димитър Узунов - представляващ ВСС: Не, няма да подам оставка. Прекрасно виждате, че сценарият е същият както по време на т.нар. смс скандал. Заставам зад моите действия - буквално за един час трябваше да определя хора. Това става в петък, когато чествахме 25 години ВСС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И прокуратурата влиза в рудник Бабино
И прокуратурата влиза в рудник "Бабино"
Столични полицаи са задържали 17 чужденци без документи
Столични полицаи са задържали 17 чужденци без документи