НОВИНИ

Лозан Панов призова премиера да каже кой му е изпратил смс-а

Председателят на ВКС помоли задочно премиера да каже кой му е изпратил смс-а по време на заседанието на ВСС на 14 януари. По думите му така той ще покаже, че държи на разделението на властите.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:19, 04.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Лозан Панов прекрати бойкота на заседанията, но заяви, че ще продължи да напомня темата с смс-а и да настоява за нейното изясняване. Той се извини на представляващия Димитър Узунов, който вече представи разпечатка за смс-ите си и стана ясно, че не той е изпращал смс на премиера.

Панов призова всички кадровици също да покажат разпечатки. Изявлението му стана повод членове на съвета да го обвинят, че държи политически речи и да поискат вместо това - да даде отчет какво е свършил за една година начело на ВКС. Главният прокурор заплаши да си тръгне, нарече повдигането на темата за смс-а цирк и призова, който иска да се "упражнява в красноречие" да го прави в края на заседанието.

Лозан Панов - председател на ВКС: Ако в съдебната система и във ВСС, който при взимането на решения се отчита на политици и използва своето познанство, за да въздейства на други от ВСС, тогава неразкриването на истината засяга независимостта на съдебната система и разделението на властите. Този, който е изпратил SMS-a трябва да понесе своята отговорност. Затова си позволих да отправя молба към премиера. Г-н премиер, помогнете ми! В този момент изясняването на истината е от значение.
Бойко Борисов - министър-председател: Аз по тая тема съм казал каквото има и ги съветвам - както ние сме се стегнали и работим активно да променим законите, така и те да се стегнат и да свършат работата, която хората очакват от тях. Просто в тези сериали повече няма да се вкарвам. Това, което съм казал е достатъчно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха пътници на саудитски самолет заради  бомбена заплаха
Евакуираха пътници на саудитски самолет заради бомбена заплаха
Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви за обединителна национална доктрина
Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви за обединителна национална доктрина